"Планекс Инвест" ООД вече е в топ 50 на най-рентабилните динамични компании в България

klasaciya Capital v2

Инвестиционно-консултантска компания "Планекс Инвест" ООД е класирана на 47-мо място в годишната класация "Гепард" за най-динамичните малки и средни предприятия в България.

Класацията с данни и анализ на всички малки и средни предприятия с ръст на приходите през последните 2 години изследва и анализира състоянието на малкия и среден бизнес в страната.

Рекорден брой дружества подобряват показателите си, но разделението между регионите става все по-голямо, а секторите с по-висока добавена стойност са съсредоточени в големите градове, показва публикуваната през ноември 2019 класация „Гепард“.

По традиция столицата доминира не само водещата тройка, но и цялата класация на най-рентабилните гепарди. За трета поредна година броят на софийските компании в топ 50 по показателя е 18, а представителството на София-окръг се свива до 1 дружество (спрямо две преди година). Изненадата идва от географското разпределение на останалите компании, в което след четири години на отстъпление компаниите от северната част на страната отново са по-многочислени. Броят им в топ 50 за 2018 г. е 18 спрямо 13 дружества от Южна България. Приносът е основно на Варна, чиито представители сред най-добре печелещите вече са 10 в сравнение с шест в миналогодишното издание на класацията. Пловдив също увеличава представителите си – до осем (при седем за 2017 г.), но остава трети в съревнованието на градовете.

"Планекс Инвест" ООД се нарежда не само сред водещите варненски компании, но вече се доказва на национално ниво като една от най-рентабилните динамични компании в България.