Започна строителството на най-зеления жилищен проект на столицата „Морени клуб резиденс“

1

На 26 октомври 2020г. се проведе церемонията за начало на строителството на жилищен комплекс „Морени клуб резиденс“, стратегически разположен южно от Ринг Мол и ИКЕА в полите на Витоша. На нея присъстваха кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков, партньори и гости. Инвестиционно-консултантска компания „Планекс Инвест“ и „Данаос Дивелопмънт“ са партньори в проекта със стойност на инвестицията от 60 милиона лева.

 

Проектът ще бъде реализиран на два етапа, като се планира първият етап да е въведен в експлоатация след 28 месеца. „Морени“ ще бъде завършен напълно през 2025 година.

3

Основните параметри на проекта са: 90 дка терен, от които застроени само 13 500 кв. м. с ниско етажно строителство, панорама към Витоша, чист въздух, обширна паркова зона и много слънце.

Концепцията на жилищен комплекс „Морени“ поставя на първо място природата и задава високи изисквания към архитектурата и средата. Проектирани са тринадесет триетажни сгради с общо 256 бр. двустайни, тристайни и четиристайни жилища и 33 еднофамилни къщи.  „Морени“ има по-различно градоустройствено решение с изцяло жилищна функция, сградите са свободно разположени „по хода на Слънцето“, не нарушават движението на въздуха. Всички жилища разполагат с необходимите паркоместа, автомобилното движение е изнесено само по периферията на комплекса, с което се осигурява чистотата на въздуха и безопасност за живущите.

Moreni1

„Локалната инфраструктура е изцяло наша инвестиция. „Морени“ се намира в зона с добре изградена транспортна и търговска градска мрежа, с възможности за спорт, развлечения и почивка. След очакваното удължаване на метрото до тази зона, комплексът ще стане още по-атрактивно място за живот.“, сподели инж. Пламен Андреев, управител на „Планекс Инвест“.

„Морени клуб резиденс“ е продукт на нова теория на обитаването – респект и съжителство с природата, здравословен живот, активен спорт и почивка, свободна и устойчива архитектура, модерни и светли жилища, сигурност и спокойствие за децата и семейството. Наличието на покрита река и езеро, около които хората да се разхождат и почиват, „Алея на здравето“ с дължина 2500 м, кътове за почивка и спорт на открито, детски развлечения и зона за разходка на домашни любимци, са само част създаването на нов тип среда за живот.

Проектът е създаден с високи изисквания към новото озеленяване и благоустрояване на територията с екологични строителни материали и системи. Характерът на архитектурата е спокоен и уравновесен, с умело ползване на различни елементи, но с обща стилистика, а материалите са естествени: камък, дърво и стъкло, за да бъдат в синхрон с природата.

Moreni2

,,Планекс инвест“ планира засаждането на 500 едро размерни дървета и 2 000 храсти и декоративни видове в прилежащия парк. Първите двадесет иглолистни растения бяха засадени още днес.

„Морени“ е уникален проект, много мислен и много обичан от нас. Той е и резултат от близо тридесет години развитие, много натрупан опит и непрекъснато надграждане. Благодаря на Софийска община, НАГ и район ,,Витоша“ за професионалното отношение към нас като инвеститори. Надявам се заедно с другите проекти в района да създадем нов модерен вторичен център в столицата.“, каза инж. Пламен Андреев.

Пълна информация за „Морени клуб резиденс“ ще намерите на www.MoreniClub.bg

 

2